10 Juli 2019

Radionica „Poslovi budućnosti“ održana u Goraždu

Projekat je dio dugogodišnje saradnje ALDIa i DVV Internationala

Upoznavanje i razmjena iskustava tokom radionice

Radionica je održana u Inovativnom trening laboratoriju u Goraždu (IT Lab)

Obuka o digitalnim i "soft skills" vještinama će biti uskoro organizovana u IT Labu.

Radionica je organizovana u sklopu projekta „ALDI Skill Accelerator (SKIA) - Razvoj digitalnih i soft skills za trenutno i buduće tržište rada“, koji ima za cilj unapređenje vještina radne snage kroz proširivanje kapaciteta za obuku odraslih u skladu sa savremenim potrebama tržišta rada.

U prostorijama Udruženja ALDI Goražde je, u petak 05.07.2019. godine, organizovana prva u nizu radionica za mlade pod nazivom „Jobs of the Future - Poslovi budućnosti“. Radionica je organizovana u sklopu projekta „ALDI Skill Accelerator (SKIA) - Razvoj digitalnih i soft skills za trenutno i buduće tržište rada“, koji ima za cilj unapređenje vještina radne snage kroz proširivanje kapaciteta za obuku odraslih u skladu sa savremenim potrebama tržišta rada. Ovaj projekat Udruženje ALDI realizuje uz finansijsku i stručnu podršku DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu.

Tokom radionice su mlade osobe imale priliku da saznaju više o poslovima i zanimanjima budućnosti, kao i neophodnim vještinama na trenutnom i budućem tržištu rada. Osim toga, mladima su predstavljene i aktivnosti ALDI Inovativnog trening laboratorija (IT Lab). U narednom periodu fokus rada Udruženja ALDI Goražde i ALDI IT Lab-a će biti na razvoju poslovnih, digitalnih i soft vještina. Održana radionica ujedno predstavlja i najavu za obuke u „soft skills“ i digitalnim vještinama koje će se organizovati u IT Lab-u u narednom periodu.

Na radionici je o navedenoj temi, problemima i izazovima s kojima se susreću mlade osobe, aktivizmu mladih, važnosti cjeloživotnog učenja, ulaganja u sticanje novih znanja, vještina i kompetencija govorio i mladi aktivista Nedžad Kamenica.

O značaju projekta kao i saradnji sa Udruženjem ALDI, ispred DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu govorila je koordinatorica projekta SKIA, gospođa Emina Herić. Uz finansijsku podršku Ministarstva za privrednu saradnju i razvoj SR Njemačke (BMZ), DVV International se kao stručna organizacija civilnog društva bavi izgradnjom kapaciteta, te razvojem i jačanjem održivih struktura za obrazovanje, učenje i obuku odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja. Implementacija „ALDI Skill Accelerator“ projekta predstavlja nastavak dugogodišnje uspješne saradnje između Udruženja ALDI Goražde i DVV International – Ureda za BiH.

Više o projektu SKIA pročitajte ovdje

Novosti

Dobrodošli u DVV International
Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo