Dvije osnovne andragoške obuke održane u Banja Luci i Bijeljini

Obuke je uspješno završilo 38 nastavnika i stručnih saradnika iz srednjih škola i centara za obrazovanje odraslih, registrovanih organizatora obrazovanja odraslih u Republici Srpskoj.

Polaznici obuke u Banja Luci

Grupni rad u Bijeljini

Prezentacija grupnog rada u Bijeljini

Poslije uspješne realizacije osnovnih andragoških obuka u Mostaru i Zenici u 2018. godini, DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu je u saradnji sa Zavodom za obrazovanje odraslih Republike Srpske organizovao još dvije osnovne andragoške obuke i to u Banja Luci od 25. do 27. oktobra i u Bijeljini od 29. novembra do 01. decembra ove godine.

Obuke je uspješno završilo 38 nastavnika i stručnih saradnika iz srednjih škola i centara za obrazovanje odraslih, registrovanih organizatora obrazovanja odraslih u Republici Srpskoj.

Osnovne andragoške obuke namijenjene su svim akterima u nastavnom procesu, a kreirane su na način da nastavnim kadrovima iz javnih obrazovnih ustanova i drugih akreditovanih organizatora obrazovanja odraslih ponude unapređenje postojećih i usvajanje novih znanja o psihološkim osnovama i načinima rada s odraslima, didaktičko-metodičkim postavkama učenja i poučavanja te mogućnostima primjene pojedinih metoda i oblika rada u obrazovnom radu s odraslim polaznicima.

Realizatori obuka u Banja Luci i Bijeljini bili su treneri doc.dr.sc. Perica Ivanek i Svjetlana Tubić, prof., a svojim prisustvom polaznike obuke su podržali i predstavnik Zavoda za obrazovanje odraslih Republike Srpske, gospodin Aleksandar Petić te predstavnica DVV International - Ureda za BiH, gospođa Emina Herić.

Novosti

Dobrodošli u DVV International <br> Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo