U decembru otvorene dvije nove jedinice za obrazovanje odraslih u Bosansko-podrinjskom kantonu

Svečano otvaranje navedenih prostorija upriličeno je u četvrtak, 20.12. čime su značajno unaprijeđeni prostorno-materijalni uslovi za provođenje formalnih i neformalnih programa obrazovanja odraslih u ovom kantonu.

IT Lab su otvorili gđa Meliha Gačanin (lijevo) i dr.sc. Emir Avdagić (desno)

Prvi polaznici/korisnici IT Lab-a

Kabinet odgovara savremenim potrebama za učenje i podučavanje

Savremeni kabinet za obrazovanje odraslih otvorili su gdin Admir Kurtović (lijevo) i dr.sc. Emir Avdagić (desno)

Bosansko-podrinjski kanton Goražde u posljednjih nekoliko godina bilježi ubrzani privredni rast koji se temelji na povoljnim okvirnim uvjetima za rad domaćih i stranih kompanija, a značajan doprinos u kreiranju takvog okruženja dali su kreatori politika usvajanjem zakonskih i podzakonskih regulativa u oblasti obrazovanja odraslih.

Međutim, za punu efikasnost u realizaciji programa obrazovanja odraslih neophodno je kontinuirano jačati institucionalne i kadrovske kapacitete organizatora obrazovanja odraslih što je jedno od ključnih težišta rada DVV Internationala u okviru unapređenja uvjeta za obrazovanje odraslih.

S tim u vezi, DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu je u 2018. godini podržao Udruženje „ALDI“ Goražde u aktivnostima otvaranja inovativnog trening laboratorija - IT Lab i JU Srednju stručnu školu „Džemal Bijedić“ Goražde u renoviranju, opremanju i otvaranju kabineta za obrazovanje odraslih u sklopu školskih prostorija.

Svečano otvaranje navedenih prostorija upriličeno je u četvrtak, 20.12. čime su značajno unaprijeđeni prostorno-materijalni uslovi za provođenje formalnih i neformalnih programa obrazovanja odraslih u ovom kantonu.

Prvi Inovativni trening laboratorij (IT Lab) na području Gornjodrinske regije otvorili su direktor DVV International - Ureda za BiH, dr.sc. Emir Avdagić i izvršna direktorica Udruženja „ALDI“ Goražde, gospođa Meliha Gačanin čime je završena i realizacija ovogodišnjeg zajedničkog projekta ovih organizacija iz oblasti osiguranja i podizanja kvaliteta u obrazovanju odraslih.

Kabinet za obrazovanje odraslih u okviru Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“ Goražde je u cilju povećanja dosega, dostupnosti i kvaliteta obrazovne ponude u potpunosti opremljen u skladu sa savremenim potrebama koje zahtijevaju digitalne formate podučavanja i učenja. Kabinet su otvorili dr.sc. Emir Avdagić i direktor škole, gospodin Admir Kurtović.

Više informacija o projektima DVV Internationala u 2018. godini pronađite ovdje.

Novosti

Dobrodošli u DVV International <br> Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo